torstai 3. syyskuuta 2020

Hyvää positiivisuusviikkoa!

Näin positiivisuusviikon kunniaksi hieman filosofista pohdintaa.

Kirjailija Ton Lundberg sanoo positiivisuudesta näin: ”Positiivisuus on tavoitteellista elämää, mahdollisuuksien näkemistä, henkilökohtaisen vastuun ottamista, ongelmien ratkaisemista ja päämäärätietoisuutta. Myönteinen elämänasenne sisältää vastuun: olet koko ajan vastuussa kaikesta: esimiehellesi, asiakkaillesi, perheenjäsenillesi, velkojillesi - ja viime kädessä omalletunnollesi.”

Tämä kiteyttää mielestäni asian erittäin hyvin. Tätähän se positiivisuus on, että nähdään mahdollisuudet kaikissa olosuhteissa, vaikka kuinka huonoissa ja epäonnisissa. Nähdään se hopeareunus. Otetaan asioista vastuu, asetetaan tavoite ja ratkaistaan kaikki matkan varrelle osuvat ongelmat matkalla kohti päämäärää. Tätä minäkin toteutan koko ajan. En ole passivoitunut velkataakan alle vaan etenen päättäväisesti kohti maalia, velatonta elämää. Ja teen aivan kaikkeni, jotta pääsen sinne mahdollisimman pian. Siellä se hopeareunus välkähtelee.

Onneksi positiivisuutta voi myös opetella, jos ei sitä ole jaettu sinulle riittävästi tai olet jäänyt siitä kokonaan paitsi. Ota tavaksesi lukea ja omaksua pieniä positiivisuuden pipanoita päivittäin. Aloita vaikka menemällä Positiivareiden sivuille ja tilaamalla maksuton Ajatusten aamiainen. Tällöin saat joka arkiaamu sähköpostiisi positiivisia ajatuksia. Niissä on sellainen jännä ominaisuus, kun niitä säännöllisesti nauttii, ne alkavat moninkertaistua ja ennen kuin huomaatkaan, olet muuttanut ajatusmaailmaasi positiivisempaan suuntaan.

Hyvää positiivisuusviikkoa sinulle!

Nimimerkillä iloinen velanmaksaja

 Ps. Kahden viikon päästä on taas tilannekatsauksen aika, kun kolmannen kvartaalin velanmaksuluvut ovat saatavilla. 

 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ulosoton vapaakuukausi

Nyt ollaan jo virallisesti kevätkuukausien puolella, kun maaliskuulla mennään jo.  Ihanaa, kun valon määrä lisääntyy päivä päivältä ja aurin...