tiistai 17. maaliskuuta 2020

Tilannekatsaus

Lupasin viime viikolla, että teen yhteenvedon alkuvuodesta, mitä ulosotossa on tapahtunut.
Monet suuremmat yritykset elävät kvartaalitaloudessa eli seuraavat neljännesvuosittain yrityksen taloustilannetta. Samoin teen minä eli nyt katsotaan, miten ensimmänen vuosineljännes tammikuusta-maaliskuuhun on mennyt. 

1-3/2020 

Maksettu ulosottoon kolmesta palkasta yhteensä 2607,62 €.
Tästä korkoihin on mennyt yhteensä 1.951,97 €.
Taulukkomaksuihin on mennyt 257 €.
Ulosottovelka on lyhentynyt 398,65 €.

Siinä se lyhyesti. Kuten huomaatte, ulosotto lyhenee todella hitaasti johtuen 7 % viivästyskorosta ja tässä vaiheessa vielä noista taulukkomaksuista. Mutta pääasia, että lyhenee! Molemmat osuudet pienenevät tulevaisuudessa: viivästyskoron määrä pienenee, kun velkapääomat pienenevät ja taulukkomaksut jäävät kokonaan pois palkan ulosmittauksen yhteydessä kun 24 kk ulosottoa on tullut täyteen. Taulukkomaksuja on kuitenkin mennyt n.85 €/ kk. Tämä tekee vuositasolla n. 1.020 €. Sekin olisi ihan kiva olla velan lyhennyksessä mukana.

Ulosottoni alkoi toukokuussa 2019 eli huhtikuussa 2020 tulee 12 kk täyteen. Vielä toiset 12 kk, niin nuo taulukkomaksut loppuvat osaltani. Toki edelleen maksettaessa vapaaehtoisia lyhennyksiä ulosottoon, taulukkomaksu aina peritään. 

Jälleen kerran voidaan tehdä tästä se johtopäätös, että hiljaa hyvä tulee. Ja kun itse tiedostaa sen, että aikaa kaikkien ulosottovelkojen maksuun kuluu vähintään se 12 vuotta, niin ei tässä ole mitään syytä panikoitua. Vaikka alussa tuo lyheneminen on todella hidasta, niin kannattaa olla kärsivällinen, kyllä se vauhti jossain vaiheessa kiihtyy. 

Ainoa mistä ehkä pitäisi panikoitua, on tuo tämän hetkinen koronatilanne. Siinä on tietysti iso riskitekijä olemassa, jos kuolee koronaan (tai todenäköisemmin ihan mihin muuhun tahansa), niin jää tuo 12 vuoden lyhennyssunnitelma tekemättä. Toivon, että saan sen hengissä ja kunnialla läpi vietyä. 

Pitäkää maltti, vaikka tilanne onkin huolestuttava, kyllä tästäkin selvitään!
Etähalauksia kaikille!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ulosoton vapaakuukausi

Nyt ollaan jo virallisesti kevätkuukausien puolella, kun maaliskuulla mennään jo.  Ihanaa, kun valon määrä lisääntyy päivä päivältä ja aurin...