perjantai 15. toukokuuta 2020

Yksi velka vähemmän

Nyt on ihan pakko kirjoittaa lyhyt päivitys tilanteeseen. Sain tällä viikolla maksettua yhden velan kokonaan pois! Jihuu! Tämä oli sellainen perintätoimistossa ollut pikavippivelka alkusaldoltaan n.800 €, jota maksoin kuukausittain maksusuunnitelman mukaan suoraan perintätoimistolle, koska en halunnut sen menevän ulosottoon. Sitä olisi ollut vielä yksi kuukausierä jäljellä, tosin viimeinen erä oli puolet normaalierästä. Mutta minä päätin sijoittaa siihen tuon 40 euroa ylimääräistä ja maksoin kuukauden etuajassa koko velan pois. 
Ja miten mahtavan hieno tunne se olikaan, kun sain sen maksettua! Hyvä minä!

Joku voi nyt, varmaan ihan oikeutetustikin ajatella, että miksi tuosta nyt kannattaa iloita, kun velkaa on ihan valtava määrä vielä maksamatta, tämähän oli vain kärpäsen kakan kokoinen osa kokonaisvelasta.  Ja näinhän se onkin. Mutta ihmismieli on ihmeellinen ja psykologia on tosi tärkeässä osassa ylivelkaantuneen maailmassa, koska pitää osata iloita kaikista pienistä onnistumisista, niiden avulla jaksaa taas jatkaa taistelua ja käydä rohkeasti seuraavan velan kimppuun. Nyt alan punomaan uusia suunnitelmia, minkä velan kimppuun seuraavaksi käyn ja millä summalla maksan sitä kuukausittain enemmän, jotta lyhenee nopeammin. Jos tämä kiinnostaa enemmän, luepa aikaisempi päivitykseni velkalumipallon pyörityksestä, mikäli et ole jo lukenut tai se on päässyt unohtumaan. Pieni varoituksen sana on paikallaan: voit vaikka saada siitä uutta innoitusta. Eipä mulla muuta tällä kertaa. Kohti ääretöntä - ja sen yli!

7 kommenttia:

 1. Mahtava kuulla että olet saanut yhden velan maksettua kokonaan pois! Jokainen pois maksettu velka on yksi velka lähempänä velattomuutta.
  Itse vasta aloittelen omien velkojeni pois maksamista ja täytyy sanoa että olen saanut paljon inspiraatiota blogistasi :)

  VastaaPoista
 2. Jes, onnea velan selätyksestä! Kiva blogi, tärkeä aihe. Kirjoitat tosi positiiviseen sävyyn, se on hyvä. Tosta psykologisesta puolesta puhuu myös jenkki Dave Ramsey. Hänen tubekanavaa tulee paljon katseltua. Saa tsemppiä omaan matkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kiitos vinkistä, täytyykin tutustua. :)

   Poista
 3. Hienoa kuulla, että olet saanut velan maksettua pois. Ja hyvä, että noita velkoja saa sumplittua perintätoimiston kanssa maksusuunnitelman mukaan. Toivottavasti saat pian myös muita velkoja lyhennettyä, mutta pienestäkin askeleesta tulee jo huomattavasti parempi mieli!

  VastaaPoista

Ulosoton vapaakuukausi

Nyt ollaan jo virallisesti kevätkuukausien puolella, kun maaliskuulla mennään jo.  Ihanaa, kun valon määrä lisääntyy päivä päivältä ja aurin...