perjantai 8. toukokuuta 2020

Vuosipäivä

Huhtikuussa tuli kohdallani 12 kuukautta ulosottoa täyteen eli jonkinlainen vuosipäivä siis kyseessä. Tämä nyt ei aiheuta mitään juhlimisen aihetta, mutta on siitä merkittävä asia, että puolet 24 kuukauden jaksosta on jo kulunut. Mitä ihmeellistä siinä sitten on?

No, 24 kk:n jatkuvan ulosoton jälkeen päättyy taulukkomaksujen maksaminen jokaisen kuukausittaisen maksusuunnitelmalyhennyksen/ yhtäjaksoisen palkan ulosmittauksen osalta. Ja se on ihan merkittävä juttu. Aiemmassa kirjoituksessani laskeskelinkin taulukkomaksujen osuutta ja tällä hetkellä huhtikuun lopun tilanteen mukaan olen 12 kk:n aikana maksanut taulukkomaksuja ulosottoon 1.588 euroa. Ja toiset 12 kuukautta joudun vielä niitä maksamaan eli kuvitellaan nyt vaikka, että se olisi täsmälleen sama summa, jolloin 24 kk:n aikana taulukkomaksuihin menisi yhteensä 3.176 euroa. Ajattele, jos tälläkin olisi voinut lyhentää ulosottovelkaa. No, se ei vaan ole mahdollista, joten jupinat pois ja seuraavaa vuosipäivää odotellessa.  

Toistaiseksi on vielä töitä riittänyt, eikä lomautus ole vielä osunut kohdalleni. Katsotaan, miten asiat menevät virustilanteen edetessä.  Onneksi tästä pakollisesta etätyöskentelystä on seurannut jotain hyvää:  liikkumisen ja kuntoilun määrä on kasvanut ainakin 50 %. Olen joka päivä koneella istumisen vastapainoksi ulkoillut ja harrastanut erilaisia kotijumppia, joita onneksi netistä löytyy maksutta valtava määrä. Ja aika tälle liikunnan lisäämiselle tulee työmatkoista säästyneistä tunneista. Ja mikäpä on ulkona liikkuessa tällaisilla upeilla kevätaurinkokeleillä! Liikunta vaikuttaa niin paljon mielenterveyteen, hyvinvointiin ja jaksamiseen tällaisen velkataakan alla ja stressaavassa koronavirustilanteessa. 

Aurinkoisia kevätpäiviä kaikille! 


Photo by Micah Hallahan on Unsplash

4 kommenttia:

 1. Vuosi takana, hyvä sinä! Nuo taulukkomaksut on kyllä rasittavia. Mutta nekin aikanaan onneksi loppuu :) Tsemppiä ja ihanaa kevättä sulle!

  VastaaPoista
 2. Iso kiitos blogistasi! Kahlasin blogisi muutaman päivän sisällä kokonaan läpi ja sain siitä valtavasti inspiraatiota ja motivaatiota käydä omien velkojeni kimppuun. Vaikka itselläni velat eivät ole vielä ulosoottoon menneetkään, niin kuitenkin melkein samanlaisessa tilanteessa ollaan. Ihanaa kevättä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hienoa, jos kirjoituksistani on ollut apua ja innoitusta. Blogini on siten täyttänyt tarkoituksensa:) Hyvää kevättä myös sinulle!

   Poista

Ulosoton vapaakuukausi

Nyt ollaan jo virallisesti kevätkuukausien puolella, kun maaliskuulla mennään jo.  Ihanaa, kun valon määrä lisääntyy päivä päivältä ja aurin...