tiistai 23. kesäkuuta 2020

Tilanne kesäkuussa 2020

Viimeksi tarkastelin alkuvuoden tilannetta tammikuusta maaliskuulle. Nyt katsotaan, miten toinen kvartaali eli vuosineljännes sujui ulosottovelan maksun osalta. 

4-6/2020 

Maksettu ulosottoon kolmen kuukauden aikana yhteensä 4.849,17 €.
Tästä summasta korkoihin on mennyt yhteensä 3.400,45 €.
Taulukkomaksuihin on mennyt 513 €.
Ulosottovelka on lyhentynyt tällä ajanjaksolla 935,72 €. 

Kuten huomaatte, korkoihin menee suurin osa maksuista. Samoin taulukkomaksuihin. Mutta, kuten aikaisemmin olen jo maininnut, molempiin on tulossa helpotusta jossain vaiheessa. Koron osuus pienenee sitä mukaa kun velkasaldo pienenee. Taulukkomaksut taas loppuvat kun 24 kk on kulunut ulosoton alkamisesta. Tällä hetkellä ulosotto on jatkunut yhtäjaksoisesti jo 14 kk eli enää 10 kk jäljellä. Koska taulukkomaksujen määrä on kuitenkin melko suuri, tässä jaksossa 513 €, olisi tämäkin jo oikein mukavasti lyhentänyt tuota velkasaldoa. 

Vaikka eteneminen on tässä ensimmäisten kahden vuoden aikana todella hidasta (tuntuu välillä, että poljetaan ihan paikallaan), niin velan lyhenemisen vauhti kyllä kiihtyy sen jälkeen. Eli kärsivällisyyttä tarvitaan. 


ulosotossa
© velallinen












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Eteen ja taakse velkajärjestelyssä

Velkajärjestelyasiassa on tapahtunut hidasta etenemistä, kun selvittäjä toimitti maksuohjelmaehdotuksensa velkojille ja minulle.  Velkojista...