torstai 17. syyskuuta 2020

Tilanne syyskuussa

Nyt on tullut aika taas katsoa (madon)lukuja eli miten kolmas kvartaali eli vuosineljännes sujui ulosottovelan maksun osalta. 

7-9/2020 

Maksettu ulosottoon kolmen kuukauden aikana yhteensä 2.260,58 €.
Tästä summasta korkoihin on mennyt yhteensä 1.732,30 €.
Taulukkomaksuihin on mennyt 252,00 €.
Ulosottovelka on lyhentynyt tällä ajanjaksolla 276,28 €. 

Tämän kolmen kuukauden jakson aikana kertymä ulosottoon on ollut pienempi kuin aikaisemmilla vuosineljänneksillä. Tähän vaikuttaa osaltaan tuo viheliäinen korona, jonka johdosta ylimääräisten palkanlisien määrä on jäänyt vaatimattomaksi. Toivon, että tässä loppuvuoden aikana saan vähän enemmän maksettua palkasta ulosottoon. 

Yksi kiva juttu oli, että ulosotto oli nyt maksanut pois myös viime vuodelta roikkumaan jääneen kiinteistöveron, joten yksi velka häipyi myös sieltä kokonaan pois. Kuluvan vuoden kiinteistövero on jo maksettu (ja lähes ajallaan), joten lisää velkoja ei ole ulosottoon menossa.

Korkoihin menee edelleen suurin osa maksuista. Tällä hetkellä ulosotto on jatkunut yhtäjaksoisesti jo 17 kk eli enää 7 kk jäljellä kahteen vuoteen, jonka jälkeen taulukkomaksut loppuvat. 

Muiden (ulosoton ulkopuolisten) velkojen osalta tilanne on se, että olen saanut jo toisenkin velan (osamaksuvelka) maksettua! Nyt olen hyökännyt aggressiivisesti kolmanneksi suurimman (luottokorttivelan) kimppuun. Tämän maksuun kuluu kyllä n.20 kk, eli pitkän matkan juoksua taas tiedossa. Jaksaa, jaksaa! Go for it girl!

Samoin olen saanut maksut suurimmaksi osaksi ajan tasalle eli velkojen kuukausilyhennykset eivät enää laahaa kuukautta perässä. Tästä syystä laskujen loppusummat pienenevät, kun ei tule viivästyskorkoja eikä maksumuistutuskuluja enää siihen koron ja lyhennyksen päälle (lukuun ottamatta normaaleja laskutuskuluja).

Viimeisen vuosineljänneksen luvut ovat selvillä joulukuun puolenvälin jälkeen ja silloin vedän myös yhteen koko vuoden luvut, jos vain joulukiireiltä ehdin, muuten menee pyhien jälkeen.  Ja sitten aletaankin jo suunnitella seuraavan vuoden juttuja. Maltan tuskin odottaa toukokuuta 2021, jolloin ei maksusuunnitelman mukaisista lyhennyksistä enää mene taulukkomaksuja! 

Nyt voikin alkaa miettiä jo tulevia joululahjoja! Muutama löytyy jo kaapista valmiiksi hankittuina ja jotain teen ihan itse. Miettikää, että jouluun oli tätä kirjoittaessa enää tasan 100 päivää!

 

Photo by Stephen Ellis on Unsplash



4 kommenttia:

  1. Voi hurja kuinka paljon noista lyhennyksistä menee korkoihin ja muihin kuluihin :( hidasta on velkojen lyheneminen tuolla systeemillä.

    Taulukkomaksut ilmeisesti poistuvat jossakin vaiheessa, jos oikein olen ymmärtänyt.. mutta onko korkoprosentti aina noin kova; hamaan tappiin asti?

    -Siru-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on. Ulosottoon menneelle velalle joutuu maksamaan 7 % koron koko ajalta. Tietysti euromääräisesti koron osuus pienenee, kun velkapääoma pienenee. Mutta kyllä, varsinkin tämän kahden ensimmäisen vuoden aikana, kun kiusana on vielä nuo taulukkomaksutkin, velka ei juurikaan lyhene (taulukkomaksut poistuvat 24 kk:n päästä, kun ulosottoa on maksettu vähintään 18 kk:n ajan). Tämän kun tiedostaa, niin ei ala liikaa ahdistaa. Tästä syystä en vielä seuraa sen enempää velan lyhenemistä, tässä vaiheessa riittää, ettei se enää kasva, eli että korot saa kuukausittain maksettua. Mutta myöhemmin pääsette seuraamaan velkojen lyhentymistä myös täällä blogissani, kunhan päästään sinne saakka, että siinä on jotain seurattavaa.

      Poista
    2. Hienoa, että jaksat olla positiivinen ja realistinen asian suhteen.

      Tsemppiä ja mukavaa syksyä!

      -Siru-

      Poista

Maksuohjelmaehdotus ja pankkitili

Pientä päivitystä taas velkajärjestelyn etenemisestä.  Selvittäjä on laatinut maksuohjelmaehdotuksen, joka tuli minulle ja samalla kaikille ...