keskiviikko 30. kesäkuuta 2021

Neljän vuoden suunnitelma

Nyt kun kaksi vuotta ulosottoa on takanapäin on hyvä pysähtyä miettimään, mitä oikein olen oppinut tänä aikana. Vastaus on: todella paljon kaikesta, elämästä, taloudesta, velasta, rahasta, ulosottojärjestelmästä, luonteenpiirteistä, budjetoinnista, säästämisestä jne. Lista tuntuu olevan loputon. 

Asia, mistä en ole ylpeä, on, että ylipäätään onnistuin ylivelkaantumaan niin pahasti ja jouduin ulosottoon. 

Asia, mistä olen ylpeä, on, että keräsin tarmokkaasti tietoa ja aloin kirjoittamaan keräämääni tietoa ja tunteitani tähän blogiin, joka on auttanut ja toivottavasti auttaa edelleen monia muitakin samojen asioiden kanssa tuskastelevia ihmisiä. 

Asia, mistä olen aivan erityisen ylpeä, on, että kirjoitin maksuttoman oppaan Apua-rahat loppu! Ensiapua ylivelkaantuneelle.  Uskon, että tämä auttaa akuutissa, epätoivoisessa tilanteessa olevia ihmisiä saamaan asiat järjestykseen, kuten minäkin sain. Tilaa omasi maksutta heti. 

Matka pois ulosotosta on vasta alkumetreillä, 15 vuoden vankeusrangaistuksesta on lusittu vasta 2 vuotta eli n. 13,3 %. Mutta asiat ovat löytäneet oman tärkeysjärjestyksensä ja minulla on SUUNNITELMA. Kaikissa, jopa epätoivoisilta tuntuvissa tilanteissa, tärkeintä on, että on suunnitelma. Kun noudatat suunnitelmaa,  menet koko ajan eteenpäin. Jos ei ole suunnitelmaa, epätoivo voi ajaa mitä huonompiin ratkaisuihin. Suunnitelma ohjaa ja pitää fokuksen oikeissa asioissa. 

Suunnitelman ydin on budjetti, jonka perusteella pystyn suunnittelemaan ja toteuttamaan maksuaikataulun velkojen maksulle. Seuraan ja säädän budjettia kuukausittain, joten se on aina ajan tasalla. Minä olen aina ajan tasalla. 

Suunnitelmani mukaan olen 4 vuoden sisällä maksanut ulosoton ulkopuoliset velkani pois ja pystyn alkaa maksaa ylimääräisiä lyhennyksiä ulosottoon. Suunnitelmani mukaan olen maksanut kaikki (tai ainakin lähes kaikki) ulosottovelkani 13 vuoden sisällä. Ja jos suunnitelma ei ulosottovelkojen lyhenemisen ja maksamisen suhteen toimi, muutan suunnitelmaa neljän vuoden kuluttua. 

Joka tapauksessa minulla on suunnitelma seuraaville neljälle vuodelle ja se antaa sellaista vakautta, luo turvaa, antaa uskoa, että kyllä tästä selvitään. Todellakin, uskon, että tästä selvitään.  Onhan sinulla jo suunnitelma?
1 kommentti:

  1. Ihanaa että löysin blogisi, täälä jaksamaton velallinen.. Jospa sittenkin saisi toivoa täältä.

    VastaaPoista

Ulosoton vapaakuukausi

Nyt ollaan jo virallisesti kevätkuukausien puolella, kun maaliskuulla mennään jo.  Ihanaa, kun valon määrä lisääntyy päivä päivältä ja aurin...