torstai 23. joulukuuta 2021

Joulupadan äärellä

Tänään kävelin kaupungilla Pelastusarmeijan Joulupadan ohi. Aloin sitten ohi mentyäni miettiä, että tahtoisin kovasti auttaa vähävaraisia henkilöitä ja lapsiperheitä, mutta eihän minulta paljoakaan rahaa keräykseen liikene. Katsoin rahapussiini ja löysin viiden euron setelin. Palasin padan luo ja laitoin viitoseni keräykseen. Ystävällinen henkilö padan vieressä kiitti lämpimästi lahjoituksestani ja toivotti hyvää Joulua. Miten ihana tunne minulle tulikaan, minäkin pystyin auttamaan! 

Vaikka rahallisesti määrä oli tosi pieni, tärkeintä oli tunne siitä, että minäkin olen nyt osaltani mukana auttamassa muita. Sama logiikka on tämän blogin kirjoittamisessa. Haluan olla osaltani mukana auttamassa muita.

Osa lukijoista seuraa blogia varmasti "tirkistelymielessä" eli tuntee paremmuutta, kun huomaa, miten huonosti jollain toisella asiat ovatkaan. Ja kuinka tuo voi olla noin tyhmä että on sotkenut asiansa noin pahasti. Se on ihan ok, että luet blogiani ihan mistä syystä hyvänsä. 

Mutta perimmäinen tarkoitus minulla on tämän blogin kautta auttaa muita vastaavanlaisessa tilanteessa olevia ja mikä vielä tärkeämpää ennaltaehkäistä ihmisten rahaongelmien eskaloitumista näin pahaan jamaan. Lukijani saattaa pelästyä, minkälaisiin vaikeuksiin voi joutua ja alkaa kiinnittää huomiota raha-asioidensa hoitoon ihan uudella tavalla. Joku saattaa jopa saada alkusysäyksen ja laatia budjetin, toinen selvittää velkamääränsä, yksi avata kaikki perintätoimistoilta kotiin saapuneet kirjepinot. 

Haluan tarjota tietoa, toimia kokemusasiantuntijana ja myös toimia esimerkin voimalla näyttää, että koskaan ei kannata antaa periksi vaan kaikesta voi selvitä. Haluan näyttää konkreettisesti, että ulosotosta pystyy selviämään ja suuretkin velat maksamaan, jos vain halua, sisua ja kärsivällisyyttä riittää. No, tämä jää nähtäväksi vielä vuosien päähän, mutta joka tapauksessa maksan velkojani koko ajan, joka kuukausi. 

Usko, toivo ja rakkaus ovat myös jokaiselle tarpeen - kun jaksat uskoa, etkä menetä toivoasi voit saavuttaa ihan mitä tahansa. Rakkautta pitäisi jokaiselta löytyä sydämestään toisia ihmisiä kohtaan. Jotenkin tänä someaikana kaikenlainen vihapuhe on yleistynyt ihan valtavasti, eikä muisteta tärkeintä eli rakkautta. Oma ohjenuorani on "Kohtele toisia ihmisiä, kuin haluaisit itseäsi kohdeltavan". Tällä ohjeella pääsee jo aika pitkälle.    

Jatka blogin seuraamista ensi vuonnakin seurasit sitten mistä syystä hyvänsä!

Auta hädässä olevia ja vähävaraisia sillä, mitä voit. Summa ei välttämättä ole suuri, mutta saat hyvän mielen, kun olet mukana auttamassa. Muista myös hiljentyä kuulemaan joulun sanomaa. Joka tapauksessa, kiitän seurastasi tänä vuonna ja toivotan sinulle oikein Hyvää Joulua!


Photo by Dan Kiefer on Unsplash


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Korko laskee, mutta ei ulosoton asiakkaalla

Eilen saatiin odotettu uutinen, kun Euroopan Keskuspankki vihdoin laski korkoa, tosin vain neljänneksellä eli uusi talletuskorko on 12.6.al...