perjantai 21. huhtikuuta 2023

Vapaakuukauden seuraukset

Pidin tosiaan ihka ensimmäisen ulosoton vapaakuukauden maaliskuussa, mikä oli maaliskuun budjettitilannetta katsoen erittäin hyvä ratkaisu ja sain muita maksuja maksettua. Mutta onhan siitä valtavat seuraukset. 

Maaliskuussa, kun ulosottoon ei tehty suoritusta, ulosottovelka kasvoi 952,37 euroa. 

Huhtikuun suoritus oli vähän pienempi kuin kuukausimaksu keskimäärin ollen 799,30 euroa, joten velka lyheni huhtikuussa vain 146,34 euroa. 

Ensi kuun suoritus tulee myös olemaan pienempi kuin normaalisti, koska provisioita ei juuri kerry huhtikuulta eli silloinkaan velka ei  pääse lyhenemään. 

Eli yhden vapaakuukauden vaikutus velkamäärään on tosi suuri. Mieti, jos en olisi työssä ollenkaan tai palkkani olisi paljon pienempi, ulosottovelka vain kasvaisi kasvamistaan, tällä hetkellä 952,37 euroa kuukaudessa. Se tekisi vuodessa jo yli 11.400 euroa. 

Tuon yhden vapaakuukauden vuoksi velan nettolyhennys tämän vuoden aikana on vielä negatiivinen. Ulosottoon on alkuvuoden aikana maksettu 2.864,73 euroa ja ulosottovelka on silti kasvanut 296,18 euroa. Tämä tarkoittaa tietysti, että kaikki on mennyt korkoihin. Isona syynä tässä siis tuo lyhennysvapaa kuukausi, jolloin velka kasvoi tuon 952,37 euroa. 

Katsotaan montako kuukautta vielä tarvitaan, että ulosottovelka taas lyhenee, edes vähän. Että tällaista on ulosottovelallisen arki. 


Aurinkoista kevättä kaikille, kaikesta p*****sta huolimatta!

  

photo by Unsplash




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maksuohjelmaehdotus ja pankkitili

Pientä päivitystä taas velkajärjestelyn etenemisestä.  Selvittäjä on laatinut maksuohjelmaehdotuksen, joka tuli minulle ja samalla kaikille ...