torstai 18. heinäkuuta 2019

Ärsyttää

Tällä hetkellä minua ihan oikeasti ärsyttää tuo pikavippimainosten ja kaikenlaisten lainanhakupalveluiden jatkuva mainostulva televisiosta, radiosta ja kadunvarsimainoksista puhumattakaan sähköpostista, internetistä ja sosiaalisesta mediasta. 

Oletteko huomanneet, kuinka paljon tätä oikeasti tulee joka tuutista? Tekisi mieli tehdä musta lista kaikista "järjestelylainaa" tarjoavista manilaitoksista ja rauhoitu-palveluista. Arrggh.

Tiedän kyllä, että osa on ns.kohdennettua mainontaa sähköpostin ja sosiaalisen median kautta. "Koska olet käynyt siellä ja siellä lainasivustolla, lähetämme sinulle ohittamattoman lainatarjouksen." Mutta silti muun mainonnan määrä on suuri. Et pysty katsomaan tv:tä yhtä iltaa ilman ainuttakaan lainanantajan tai lainanvälittäjän mainosta. Yritä vaikka.

En tiedä onko tämä vain minun ongelmani, kun olen tässä tilanteessa, vai onko jollain muullakin samanlaisia mietteitä? Haluaisin oikeasti huutaa kaikille ihan tavallisille rahan tarpeessa oleville ihmisille suureen ääneen, että varokaa näitä! 

Olisi paljon parempi palata vanhaan hyvään aikaan, kun lainaa sai vain menemällä hattu kourassa pankkiin. No, ehkä ei, tämäkin on varmaan ihan hyvää kehitystä, itse olen vain tumpeloinut. Kuitenkin, ulosottovelallisten ja Takuu-Säätiön asiakkaiden määrä on koko ajan noussut ja on edelleen kasvussa. Eli Suomessa on muutama muukin pikalainojen vapaan aikakauden johdosta ylivelkaantunut. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Maksuohjelmaehdotus ja pankkitili

Pientä päivitystä taas velkajärjestelyn etenemisestä.  Selvittäjä on laatinut maksuohjelmaehdotuksen, joka tuli minulle ja samalla kaikille ...