maanantai 15. heinäkuuta 2019

Tilannekatsaus

Ulosoton alkamisesta on nyt kulunut suurin piirtein kaksi kuukautta. Ajattelin kirjoittaa missä nyt mennään. Eli ensimmäinen velka meni ulosottoon huhtikuun lopussa ja ensimmäinen lyhennys ulosottoon tapahtui toukokuun palkasta. Tilipäiväni on aina puolessa välissä kuuta, joten ensimmäinen maksu ulosottoon tapahtui toukokuun puolivälissä. 

Heinäkuun alussa ulosottoon on jo edennyt seitsemän velkaa yhdeksästä. Lisäksi muutama terveyskeskusmaksu. Eli kahta velkaa vielä odottelen sinne saapuvaksi, sen jälkeen on kaikki pikavipit ym.järjestelyluotot ns.samassa korissa. Sieltä sitten ulosottomies niitä kuukausittain palkastani lyhentelee. Siinä vaiheessa kun kaikki ovat paikalla, kerron kokonaissumman, paljonko niitä velkoja nyt oikeasti siellä ulosotossa on. Olen huomannut, että aika paljon tulee kuluja, korkoja, oikeudenkäyntikuluja sekä ulosottomaksuja lainojen pääomien päälle. Eli potti kasvaa todella reilusti tässä vaiheessa alkuperäisestä. Huh.

Kuten aiemmin kerroin, kaksi yhteisvastuullista lainaa hoidetaan ulosoton ulkopuolella samoin kuin suhteet pankkiin päin pyritään pitämään hyvänä eli asuntolaina ja luottokorttien lyhennykset hoidetaan myös. Ja tuota muuten ihmettelen, että luottokorttini on vielä voimassa! Olin jo varautunut siihen, että heti kun ensimmäinen merkintä luottotietoihin pärähtää, luottokortti suljetaan saman tien ja siksi olin jo etukäteen tilannut itselleni visa electron-kortin, jotta saan rahaa nostettua ja ostoksia maksettua. Mutta ainakin toistaiseksi luottokortti on vielä käytössä. Toki eihän siellä käyttövaraa ole, kun luotto on tapissa, mutta kuitenkin. Tavoitteeni onkin nyt maksaa kuukausittain lyhennykset eikä käyttää luottoa, jotta saan kuukausimaksut pienemmäksi ja kun pankki jossain vaiheessa huomaa luottotietojeni menneen ja sulkee kortin, siellä on osa luotosta jo maksettuna.

Jos ei olisi mitään muita lainanlyhennyksiä kuin nuo ulosotossa olevat ja kaikki muut asumiskustannukset ym. olisivat pienet, ei tässä olisi hätäpäivää ulosottoa maksellessa. Mutta nyt täytyy tasapainotella, jotta selviää kaikista. Helpointa olisi vaan päästää nuo muutkin luotot ulosottoon, mutta yritämme nyt sinnitellä näin eteenpäin, ettei miehenkin luottotiedot mene. Ja pakkohan se on päivän joskus paistaa risukasaankin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ulosoton vapaakuukausi

Nyt ollaan jo virallisesti kevätkuukausien puolella, kun maaliskuulla mennään jo.  Ihanaa, kun valon määrä lisääntyy päivä päivältä ja aurin...