perjantai 13. joulukuuta 2019

Joulunodotusta

Joulu tulee kovaa vauhtia ja hyvä, että tulee. Olen itse jouluihminen, rakastan kuunnellla joululauluja ja tehdä joulua kotiin perheelle. Joulu on ihanaa rauhoittumisen ja yhdessäolon aikaa ja aikaa, jolloin voi ladata akkuja tulevaa työntäyteistä kevättä varten. 

Joulu voi olla myös ahdistavaa ja yksinäistä aikaa. Kaikille joulu ei ole odotettu, iloinen asia. Montaa ylivelkaantunutta ihmistä joulu ahdistaa, kun rahaa ei ole ja lahjoja ja jouluruokia ym.pitäisi hankkia. Helposti tulee turvauduttua pikavippeihin, jotta saa kinkun joulupöytään.

Itse yritän nauttia joulusta tällä kertaa vähemmällä rahalla ja ostelulla. Vietän joulun perheen ja lemmikien kesken ihan kotosalla rauhassa oleillen. Teen hyvää jouluruokaa edullisesti, kaikkea ei tarvitse olla. Jokainen perheenjäsen on saanut toivoa hänelle tärkeimmät ruoat  jouluksi ja ne toteutan. Jokainen saa myös muutaman paketin, ei mitään kovin suurta ja kallista, mutta toiveita olen kuunnellut ja tarpeellista tavaraa on paketteihin kääritty. 

Jouluksi en toivo muuta kuin lunta. Etelä-Suomen joulut ovat nykyisin aina vähän kiikun kakun, onko lunta. Ei tarvitse olla metrikaupalla, mutta kunhan maa olisi valkoinen, niin joulumieli pääsee valloilleen. Poltetaan aitoja kynttilöitä ja jouluntuoksua tuova joulukukka täytyy joulupöytään hankkia. Siinä se on, minun jouluni. 

Joulun pyhinä on aikaa myös käydä tervehtimässä läheisiä ja sukulaisia. Ja viettää aikaa ihan oman itsen kanssa tehden mukavia asioita, mitä ei ehkä muulloin ehtisi tehdä. Voisi jo aloittaa uuden vuoden lupausten toteuttamisenkin, pitää ehtiä liikkumaan enemmän. Joulun aikaan voisi käydä yhdessä perheen kanssa mukavilla kävelyillä. 

Vaikka joulu tuntuu nykyisin olevan yhtä hurjaa kulutusjuhlaa, kannattaa muistaa, että joulu ja joulumieli tulee vähemmälläkin rahalla. 

Nyt bloginkirjoittaja vetäytyy ansaitulle joulutauolle ja palaa jälleen ensi vuonna ääneen. 
Ensi vuodelle olen valmistellut uusia juttuja, joista on konkreettista apua muille tällaiseen tilanteeseen joutuneille ja joutuville. Mutta tästä enemmän ensi vuoden alussa.

Toivotan kaikille lukijoille oikein ihanaa ja rauhallista joulua! 
Tuokoon vuosi 2020 onnea ja menestystä!








2 kommenttia:

Eteen ja taakse velkajärjestelyssä

Velkajärjestelyasiassa on tapahtunut hidasta etenemistä, kun selvittäjä toimitti maksuohjelmaehdotuksensa velkojille ja minulle.  Velkojista...