keskiviikko 22. huhtikuuta 2020

Hallitus esittää pikavipeille 10 % korkokattoa

Tervehdys kaikille lukijoilleni siellä kotona! Toivottavasti olette säilyneet terveinä! 
Myös täällä kotoilu vaan jatkuu, niin etätöiden kuin vapaa-ajan parissa. 

Myös lomautukset uhkaavat työpaikalla, joten voi hyvin olla, että tuo säännöllinen tulovirta katkeaa, ainakin joksikin aikaa, ennen kuin liitosta alkaa saada päivärahaa. Eniten tässä huolestuttaa tuon ulosoton suhteen, miten siellä suhtaudutaan lomautukseen ja ulosoton katkeamiseen. Täytyy ottaa asia puheeksi oman ulosottomiehen kanssa. 

Ja toisaalta hyvin alkanut velkojen maksu myös katkeaa ainakin tilapäisesti, jolloin korkoa ehtii taas kertyä summan päälle enemmän, kun velkasumma ei pienene kuukausittain. Harmillista. Mutta eiköhän tästäkin taas jotenkin selvitä eteenpäin. Työt kuitenkin erittäin suurella todennäköisyydellä sitten jatkuvat joskus koronatilanteen helpottaessa. Monella ei välttämättä näin ole, vaan työpaikka saattaa mennä alta. Kyllä tästä vielä valtavat taloudelliset seuraukset tulee ja pelkään pahoin, että eniten kärsivät ne, jotka eniten apua tarvitsisivat eli vähävaraiset ja ylivelkaantuneet. 

Hallitus on ilmoittanut koronatilanteen myötä haluavansa pikavipeille 10 prosentin korkokaton. Sinällään varsin hyvä ja tervetullut idea, mutta sen myötä käytännössä varmaan monet muutkin lainanantajat, varsinkin ulkomaiset pankit, jotka tarjoavat vakuudettomia luottoja, lopettavat lainanannon. Heillä kaikilla kun on järjestään korko yli 10 %:n. Samoin kuin luottokorteissa. Eli jatkossa palattaisiin taas "vanhaan hyvään aikaan", kun lainaa ei saanut kuin menemällä hattu kourassa pankkiin. Ja jos ei ole vakuuksia tai maksukykyä riittävästi, jää laina saamatta. Tästäkin voi aiheutua ongelmia monelle, kun lainaa ei enää saa. Aletaanko sitten lainaamaan koronkiskureilta vai mitä tapahtuu? No, aika näyttää.

Mutta huolissaan pitää kyllä tänä päivänä olla, niin oman ja läheisten terveyden ja talouden  kuin koko kansantaloudenkin osalta. 

Ai niin, vielä iso kiitos kaikille lukijoilleni - 10 000 sivunkatselukertaa on täyttynyt huhtikuussa!  Jeee, aivan super! Kun tämän blogin tänne aikanaan perustin, ajattelin, että ehkä muutama kymmenen käy tätä lukemassa. Tämä innostaa jatkamaan!

Toivotan kuitenkin sinne huolien keskelle myös ihania aurinkoisia ulkoilukelejä kaikille! Pysykää kotona ja pysykää terveinä!


Photo by Casey Horner on Unsplash


 

3 kommenttia:

 1. Kiva kun kerroit taas kuulumisiasi. Muuten, eikä sinua yhtään pelota, että ulosottomies alkaisi vaatia talon myyntiä, tai tekisi siitä turvaavan ulosmittauksen? Silloinhan käsittääkseni menisi tieto myös miehellesi, jos omistaa talosta puolet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiitos kysymyksestä. Olen tehnyt tämän kuluneen vuoden aikana sellaisen päätöksen, että en pelkää enkä huolehdi etukäteen mitään sellaisia asioita, joihin en voi itse vaikuttaa. Asiat ovat sujuneet oikein hyvin ulosottomiehen kanssa ja uskon, että kun avoimesti asiat käydään läpi, kaikki järjestyy. Itselläni ei kuitenkaan ole menossa työpaikka kokonaan alta vaan mahdollisten lomautusten jälkeen on töitä kyllä tiedossa, kunhan koronatilanne helpottaa.

   Poista
 2. Hei!

  Kiitos paljon blogistasi! Olen myös veloissa ja tuskaillut niiden kanssa, mutta kirjoituksesi ovat saaneet aikaan rauhoittumista ja voimaantumisen tunnetta, mikä on ihanaa.

  Iloitaan elämästä veloista ja koronasta huolimatta!

  Hauskaa ja aurinkoista vappua Sinulle!

  VastaaPoista

Ulosoton vapaakuukausi

Nyt ollaan jo virallisesti kevätkuukausien puolella, kun maaliskuulla mennään jo.  Ihanaa, kun valon määrä lisääntyy päivä päivältä ja aurin...