torstai 25. helmikuuta 2021

22 kuukautta ulosottoa takana

Tässä voi ihan kohta sanoa heipat helmikuulle ja toivottaa maaliskuu tervetulleeksi. Ihana kevät, tule vaan nopeasti, sinua odotetaan jo! 

Ulosottolaitoksen uudistus on ainakin allekirjoittaneen kohdalta sujunut ihan smoothisti, asianhoitaja siellä päässä muuttui kaksi kertaa ennen kuin nyt on nimetty vastaava ulosottomies, joka taas on muuten nainen, eli ulosottohenkilö. Nyt ei ole hetkeen tullut enää muutoksia eli näillä mennään. 

Olin taas heti yhteydessä uuteen ulosottohenkilööni ja sieltä tuli oikein positiivinen vastaus että jatketaan vain samalla maksusuunnitelmalla, kuin tähänkin asti, koska toimii niin hyvin. Ja mikä ettei, olenhan maksanut joka ikinen kuukausi jo 22 kuukauden ajan oikean suuruisen maksun ulosottoon. Oikean suuruisen maksunhan saa helposti laskettua Ulosottolaitoksen sivuilla olevalla maksulaskurilla. 

Odotan jo kovasti maaliskuun palkkaa, koska tiedän sen olevan suurempi johtuen suuren työmäärän tuomista provikoista. Toisekseen odotan, että pääsen vetämään taas yhteen alkuvuoden luvut tänne.  

Lisäksi odotan ihan tosi paljon jo toukokuuta, koska huhtikuussa menee viimeiset taulukkomaksut maksusuunnitelmamaksuista. Sen jälkeen saadaan hieman lisää vauhtia ulosottovelan maksuun!

Toki siitä seuraa myös sellainen kurjuus, että saan jälleen uuden maksuhäiriömerkinnän, tällä kertaa pitkäkestoisesta ulosmittauksesta, kun yhtäjaksoista ulosmittausta on jatkunut yli kaksi vuotta. Mutta se ei siellä jonon jatkona tunnu tässä vaiheessa enää miltään. Sinne kyllä mahtuu.

Tämä toikin mieleeni taas hetkeksi ne hirvittävät kauhuntunteet, kun reilut kaksi ja puoli vuotta sitten heräsin karmeaan velkatilanteeseeni. Miten epätoivoinen tuolloin olinkaan. Ja myöhemmin, kun tuli ilmoitus ensimmäisestä maksuhäiriömerkinnästä, miten ylitsepääsemättömän kamala epäonnistumisen tunne minut valtasi. 

Nyt voin viisaampana jo todeta, että niistäkin päästiin yli ja ympäri, vaikka tuolloin ei valoa tunnelin päässä näkynyt. Kaikkeen tottuu ja oppii etsimään asioista ne positiiviset puolet. 

Ei muuta kuin kevättä kohti! 


6 kommenttia:

  1. Kiva lukea näitä sinun juttua. Jotenki tuli parempi mieli ja tunne että kyllä tästä vielä selvitään joskus. Mulla on semmonen tilanne että ajattelin päästää lainani ja laskjnk ulosottoon. Olen nyt 2 vuotta taistellu ja paikannu velkoja veloilla ja palkasta ei ole jääny käteen mitään.. niitä on menossa nyt noin 60000euroa ja mulla pelottaa ja surettaa tämä tosi paljon. Ajattelen että en saa ikinä maksettua tuota summaa. Palkasta lähtisi noin 650e/kk. Haaveena olis tehdä lapsia kun jo 34 vuotias olen. Mutta pelottaa minkälaisen elämän niillekki antaisin kun itsekkin epäonnistuin tässäkkin asiassa. Elämämme hyvin pelottavia aikoja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikka ulosotto on ihan vihoviimeinen juttu, niin se on kuitenkin paljon parempi, kuin maksaa velkaa uudella velalla. Jos itse olisin tämän tajunnut/joku olisi minulle sen kertonut jo muutama vuosi aiemmin, olisi ulosotossa oleva summa reilusti yli puolet pienempi. Joten siksi kannustan sinua laittamaan velkaoravanpyörän kerrasta poikki - velka ei vähene ottamalla uutta velkaa vanhojen maksuun, päin vastoin, velkasumma kasvaa tosi nopeasti ihan hurjiin mittasuhteisiin. Korkoa korolle pitää siitä huolen.

      Selvitä ensin kuitenkin velkojiltasi, pystyisitkö sopimaan pienemmistä maksueristä ja vapaakuukausista ym. jotta saisit maksettua velat ilman ulosottoa ja ilman lisävelkaantumista. Oletko käynyt talous- ja velkaneuvonnassa keskustelemassa tilanteestasi? Koska aina, jos vaan saa asiat sovittua ja järjesteltyä ilman ulosottoa ja maksuhäiriöitä jne. on tosi hyvä juttu. Tiedän, että aina se ei onnistu, mutta aina kannattaa yrittää. Velkaneuvoja osaisi käydä yhdessä kanssasi asiat läpi ja auttaa ehkä näkemään muitakin vaihtoehtoja.

      Se mitä olen itse matkan varrella oppinut on se, että ulosotto on kuitenkin ihan inhimillistä ja sen kanssa pystyy elämään. Se myös rauhoittaa mielen ja vähentää stressiä pitkällä tähtäimellä, kun tilanne pysähtyy, eikä uutta velkaa enää saa.

      Oleellista on, että saat raha-asiat järjestykseen eli pystyt elämään ansioillasi, etkä velkaannu lisää. Jos esimerkiksi pääsisit velkajärjestelyyn, sen kesto on yleensä 3 vuotta. Ei aika eikä mikään.

      Poista
    2. Hei
      Ja kiitos vastauksestasi. Olen miettinyt tuota velkajärjestelyäkin ja velkaneivojaa mutta tåssä tilanteessa minun mielestäni olisi paras vaihtoehto minulla vain päästää velkani ulosottoon.. saisin mielenrauhan (varmaan vielä joskus) näiden minun laskujen kanssa ja palkastakin jäisi elämiseen kuukaudessa edes vähän. Ja mikä tarkein se etten pysty tehdä enää mitään lisä velkaa. Tottakai maksan itse kaikki mitkä vain pystyn enkä mitään muutaman sadan euron laskuja päästä ulosottoon.. Joskus varmaan päälle 10vuoden päästä kun olen kaikki maksanut niin saan aloittaa puhtaalta pöydältä. Tottakai minulla ahistaa nyt koko tilanne mutta uskon kyllä että viimeistään kun kaikki on ulosotossa pystyn rauhoittumaan ja saan sen mielen rauhan..ja lapsiakin voin jo suunnitella ja miehelleni antaa periksi tässä asiassa, kun pystyn heille edes jonkulaisen elämän antaa. Raskasta ja tiukkaa tulee olemaan mutta itseppä itseni on tähän jamaan päästäny.. näköjään kaikki pitää edelleen oppia kantapään kautta. Tästä on onneksi enää vain yks suunta.

      Poista
    3. Nimenomaan, ylös ja eteenpäin! Pysy vaan positiivisella mielellä, uskomattomiakin asioita tapahtuu, kun uskoo itseensä ja laittaa tapahtumaan! Hyvää jatkoa ja alkavaa kevättä sinulle.
      kerro ihmeessä myöhemmin, miten sinulla menee ja kuinka saat asiat rullaamaan. Tsemppiä sinulle ja onnea myös vauvasuunnitelmille:)

      Poista
  2. Kyllä, on mukava lukea juttujasi koska olet niin positiivinen, mutta samalla realistinen.

    Ja epäonnistuneelle, lapsille ei ole ikinä oikeaa ajankohtaa. Ennen lapsia mullakaan ei ollut velkaa kuin asuntolaina, nyt samainen summa uo:ssa kuin sulla. Ja hyvin pärjätään, lapsilla on ruokaa ja katto pään päällä, ja mielestäni ovat saaneet kaiken mitä muutkin. Jostain voi aina nipistää, itse esim. ostan paljon käytettynä. Tärkeämpää kuin raha on rakkaus lapsia kohtaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa ihana lukea tuo sinun kommentti. Ja helpottavaa lukea etten ole ainoa tässä tilanteessa.. tuo summa kuulostaa vaan niin hurjalta ja onkin kyllä aika hurja. Saanko kysyä että paljonko maksat kuukaudessa ja onko lyhentynyt ollenkaan? Ehkäpä tästä joskus tulvaisuudessa vielä noustaan.

      Poista

Piinaa ja pääsiäistä

Pääsiäisviikkoa eli Piinaviikkoa eletään ja ihan kohta vaihtuu maaliskuu huhtikuuksi - talvi kevääksi. On aivan ihanaa tuo valon määrän lisä...