maanantai 27. marraskuuta 2023

150.000 katselukertaa täynnä

Tänään juhlitaan merkkipaalua, kun 150.000 blogin katselukertaa tuli täyteen. WAU! 

Sydämellinen Kiitos kaikille lukijoille 💗

Toivon, että olette saaneet apua, vertaistukea ja ehkä hyviä neuvojakin täältä omaan tilanteeseenne. Lupaan jatkaa samaan malliin! Eli jatkossakin voitte luottaa täältä saamaanne tietoon. Feikkitietoa ei tässä blogissa jaeta.

Toisaalta, hartain toiveeni on, että kukaan ei olisi epätoivoisessa tai sellaiselta vaikuttavassa taloudellisessa tilanteessa, eikä tälle blogille olisi enää tarvetta. Ikäväkseni olen huomannut, että todellisuudessa tarve vain kasvaa. 

Mutta tärkeintä on, että muistat, olipa tilanteesei ihan millainen tahansa, että raha-asiat ovat VAIN raha-asioita, niiden takia ei kannata tehdä epätoivoisia eikä ainakaan mitään peruuttamattomia tekoja. Vaikka kuinka tuntuisi siltä, että vaihtoehtoja ei ole, niin muista, että vaihtoehtoja on aina olemassa. 

Lue ensin Apua, rahat loppu! Ensiapua ylivelkaantuneelle - opas, tämän maksuttoman oppaan  saat ladattua blogini etusivulta löytyvästä linkistä. 

Ota yhteyttä Takuusäätiön Velkalinjaan (puhelimitse) ja kuntasi talous- ja velkaneuvontaan (löytyy www.oikeus.fi/talousjavelkaneuvonta). Saat heti apua ja varattua ajan  tilanteesi tarkempaan läpikäyntiin. 

Muistan itse elävästi sen hetken, kun tajusin, etten tule veloistani millään selviämään. Sen kauhun, pelon ja kuristavan tunteen, mitä se aiheutti. Mutta toisaalta, muistan myös sen hetken kun soitin ensimmäisen puhelun velkaneuvontaan ja asiat lähtivät siitä etenemään valoa kohti, mikä helpotuksen tunne valtasi äärimmilleen stressaantuneen kehoni. 

Valehtelisin, jos väittäisin, että sen jälkeen on ollut helppoa ja pelkkiä hyvänolon tunteita, ei todellakaan ole. Mutta se mikä on oleellisesti muuttunut, on suhtautumiseni asioihin. Olen tiedostanut, että raha-asiat ovat todellakin vain raha-asioita ja elämässä on niin paljon tärkeämpiä asioita, joihin voi keskittyä kuten perhe, ystävät, työ, harrastukset (halvat tai peräti ilmaiset). Asiani ovat hoidossa ja menevät koko ajan parempaan suuntaan (velka vähenee) hitaasti mutta varmasti. Turha stressaaminen ja öiden valvominen on jäänyt. 

Seuraavaksi odottelen velkajärjestelypäätöstä käräjäoikeudesta, josko asiat etenisivät vieläkin parempaan suuntaan. Ja tiedän, en välttämättä tule sitä saamaan, mutta sekään ei kaada minua. Sitten vaan jatketaan samaan malliin kuin tähänkin asti. Päivä kerrallaan, töitä tehden ja velkoja maksellen. 

Kohta ollaan jo joulukuussa!


Photo by Unsplash



 

1 kommentti:

  1. Jos ei mene läpi, niin kannattaa valittaa, osalla on sitten hovi tai korkein oikeus myöntänyt velkajärjestelyn. Olen itsekin hakeutumassa velkjärjestelyyn, ja on tullut sitä ennen jonkun verran tutkittua noita ratkaisuja ym. Olen ollut ulosotossa lähes 8 vuotta, ja velkaa on päälle 100 000...

    VastaaPoista

Eteen ja taakse velkajärjestelyssä

Velkajärjestelyasiassa on tapahtunut hidasta etenemistä, kun selvittäjä toimitti maksuohjelmaehdotuksensa velkojille ja minulle.  Velkojista...