torstai 1. syyskuuta 2022

Elin haavemaailmassa

Tässä velkasuon kesyttämisessä matkan varrella aina silloin tällöin tulee mietittyä kaikkia niitä asioita, mitkä aiheuttivat oman velkaantumisen tai edesauttoivat siinä.  Samoin tulee mietittyä, mitkä asiat tuli tehtyä ihan väärin ja miten olisi pitänyt tilanteessa toimia. Ja voin sanoa, että jälkiviisaus on todella piinallista.

No, jos jotain pahaa niin aina jotain hyvääkin eli kuunnelkaapa kokemusasiantuntijan ajatuksia aiheesta. Nimittäin se minä todellakin tunnen olevani - kokemusasiantuntija. Kellä muulla olisi omakohtaista ja aidompaa tietoa ylivelkaantumisesta ja sen aiheuttamista tunteista kuin ylivelkaantuneella itsellään. 

Neuvo numero yksi eli kaikkein tärkein neuvo: älä elä haavemaailmassa. Jos tunnistat itsesi seuraavasta kuvauksesta, lopeta haavemaailmassa eläminen heti! 
Itse tein sen virheen, että en tunnistanut realiteetteja, vaan otin vielä sen viimeisen lainan, jonka myötä kaiken piti muuttua paremmaksi ja jonka avulla saisin järjesteltyä pieniä luottoja nippuun niin paljon, että selviäisin kaikista veloistani. Mitä ikinä teetkin, niin älä ota sitä viimeistä luottoa! Ja jos heräät jo aikaisemmin, älä ota sitä toiseksi viimeistä, äläkä sitä kolmanneksi viimeistäkään. Mitä pienempi velkamäärä euroissa on, sitä todennäköisemmin siitä sitten ulosotossa/ velkajärjestelyssä selviät. Mitä siitä, jos luottotiedot menee - ne tulevat menemään kuitenkin jossain vaiheessa! 

Itse elin haavemaailmassa ja ajattelin koko ajan ylipositiivisesti, jopa yltiömäisen ylipositiivisesti, että se seuraava yhdistelylaina pelastaa tilanteen. Kun saan sen seuraavan lainan ja maksan nämä ja nämä pienet luotot pois, selviän lainanlyhennyksistä. Vaikka tosiasiassa en niistä enää pystynytkään selviytymään. Realiteetit katoavat, kun ihminen on pakkoraossa ja paniikissa maksamattomien laskujen ja lainanlyhennysten kanssa. 

Jos siis tunnistat eläväsi haavemaailmassa, lopeta se heti. Et tule omin avuin selviämään kuivin jaloin. Ota heti yhteyttä velkaneuvontaan. Ei ole mikään häpeä myöntää, että et pärjää tilanteen kanssa vaan tarvitset apua.  Ja odottaessasi lue ihan ensin tämä opas: Apua Rahat loppu! Ensiapua ylivelkaantuneelle. Saat ladattua sen maksutta tästä

Sen jälkeen lataa Talous kuntoon - kohti velatonta elämää -opas täältä (saat sen alennettuun hintaan lokakuun loppuun saakka) ja ala toimimaan sen ohjeiden mukaan. Saat selkeät käytännön neuvot, miten taklaat velkasi. Ja toimi! Tärkeintä on toimia, eikä jäädä odottelemaan. 

Ota kohtalosi omiin käsiisi, älä jää odottamaan, vaikka velat pikku hiljaa menisivätkin perintään ja ulosottoon - maksa niitä joka tapauksessa koko ajan oppaan ohjeiden mukaan. Et välttämättä pysty enää estämään velkojesi päätymistä ulosottoon, mutta hoitaessasi niitä (vaikka kuinka pienillä summilla!), ne lyhenevät kuitenkin koko ajan ja vähemmän velkaa päätyy ulosoton kautta perittäväksi.  

Plussana on, että voit heti alusta alkaen osoittaa ulosottomiehelle, että sinä teet mitä tarvitsee ja mitä vaan pystyt ja tulet hoitamaan velkasi. Jos et pysty kaikkea ulosoton kautta  maksamaan, niin sitten voit hakea velkajärjestelyä, kun olet ensin osoittanut, että pystyt velkoja maksamaan. Voit lukea lisää velkajärjestelyn edellytyksistä täältä

Lopeta siis haavemaailmassa eläminen nyt ja toimi!3 kommenttia:

 1. Kiitos tästä blogista. Niin paljon on tuttua, vaikka oma elämäntilanne poikkeaakin paljon omastasi. Lohdullista ja monella lailla valaisevaa on lukea tekstejäsi. Olen maksanut pari vuotta hyvin suurta velkasummaa ulosottoon ja loppuvuodesta aion hakeutua velkajärjestelyyn. Perheessä työkyvytön puoliso ja alle kouluikäisiä lapsia. Itselläni on suht hyväpalkkainen vakituinen työ, mutta elämme köyhyysrajalla velkojeni vuoksi. Velkajärjestelystä toivon pelastusrengasta erityisesti lasten mutta myös omalle tulevaisuudelleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon sydämestäni, että pääset velkajärjestelyyn!

   Poista
 2. Kuulostaa erittäin tutulta tarinalta. Näin se itsellänikin meni.

  VastaaPoista

Korko laskee, mutta ei ulosoton asiakkaalla

Eilen saatiin odotettu uutinen, kun Euroopan Keskuspankki vihdoin laski korkoa, tosin vain neljänneksellä eli uusi talletuskorko on 12.6.al...